Vinen fra Annogaarden.

I 2005 skulle jeg have høstet den første vin, men den usædvanlige vinter gjorde at der stort set ikke blev afsat druer. Den smule der var blev høstet og lagt i fryseren (jeg var midt i juletræssæsonen og havde ikke tid). I januar måned blev druerne tøet op og blev sat til gæring. Det var en samling af Rondo, Leon Millot og Himrod.

Ved første omstikning smagte vinen faktisk udmærket. Ved ERFA-gruppens vinsmagning i juni fik den faktisk flest point af alle rødvine og skulle derfor til Vinskuet i Tivoli i august. Her bestod vinen med 9,25 point.   

 Medaljer og diplomer                                                      

Jo, det var da en god begyndelse.

I 2006 blev der høstet i den sidste halvdel af oktober og udbyttet var tilfredsstillende.

Især Rondo gav godt. Nero og Acolon gav stort set ikke mere end der blev spist direkte fra planterne. Nero er en meget fin og velsmagende spisedrue.

Vinen gærede på skallerne i 7 dage. Gæringen er sket koldt (ca. 14 grader) og varede fra sidst i oktober til midt i december. Der blev løbende justeret med sukker så alkoholprocenten bliver omkring 13. Første omstikning er skete en af de sidste dage i december. Den første smagning lover godt. I år har jeg så meget vin at jeg kan lave en kontrolleret sammenstikning.

Efter flere prøvesmagninger er resultatet blevet at "1. vinen" i år bliver en 100% Rondo. Den var med til ERFA gruppens lokale vinsmagning i juni og fik en hæderfuld 2. plads - med samme point som nr. 1.

Den er nu sendt til det nationale vinskue, der i år holdes på Axelborg i København. Så bliver det spændende at se hvad dommerne siger i år.

Medaljer og diplomer  

Det blev til endnu en godkendt vin. Dommerne var ikke enige. De gav 8,00, 10,00 og 10,50 point. Smag og behag er som bekendt forskellig.

I 2007 havde vi som bekendt ikke meget vinter og planterne sprang da også ud ca. 3 uger før normalt. Det gav naturligvis bekymring om nattefrost, men selvom vi fik lidt frost i slutningen af april, skete der ingen skade. Forsommeren var lun/varm og de første planter - Rondo og Leon Millot - blomstrede lige før det for alvor begyndte at regne og fik derfor en fin frugtsætning. De sene sorter - Regent og Acolon druknede i regn og blomsterne rådnede.

Det forspring planterne havde ved tidlig blomstring satte de over styr i løbet af den regnfulde sommer, så høsten blev på samme tid som 2006 - 2. til 10. oktober.

Høsten måtte fremskyndes på grund af begyndende råd og gråskimmel.

Udbyttet blev efter omstændighederne tilfredsstillende for Rondo og Leon Millot. Resten gav stort ikke noget.

I år er jeg med i et forsøg hvor vi afprøver 5 forskellige gærtyper på Rondo. Det bliver spændende at se om vi finder en særlig god gærtype til denne sort.